Pagina's

dinsdag 12 februari 2013

Amerikaanse recepten: Cajun garnalensoep met rijst

Cajun is de heerlijke kruidige keuken van het diepe Zuiden van de VS. In dit Cajun-recept worden garnalen gebruikt om een soort stew te maken. De dikke soep wordt opgediend met rijst.








Ingrediënten:
- 1 kilo kleine rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 3/4 kopje zonnebloemolie of olijfolie
- 3/4 kopje bloem
- 1 kopje fijngesneden ui
- 1/4 kopje fijngesneden groene paprika
- 4 kopjes visbouillon (of andere bouillonblokjes) of water
- 1/2 theelepel zout
- flinke hoeveelheid vers gemalen zwarte peper
- 1/4 tot 1/2 theelepel Cajun kruiden
- snufje tijm
- 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
- 1/4 kopje fijngesneden lenteuitjes
- gekookte rijst

Bereiding: 
- Pel de garnalen en was ze (of gebruik panklare diepvriesgarnalen)
- Dep de garnalen droog en zet ze even apart in de koelkast.
- Verhit in een pan de olie op matig vuur en roer er de bloem doorheen.
- Blijf roeren tot de bloem de kleur van pindakaas krijgt.
- Voeg dan de gesneden ui en gemalen peper toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Roer er dan langzaam de bouillon of het water doorheen en blijf goed roeren tot je het aan de kook brengt.
- Zet het vuur lager en laat het 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg het zout, Cajun kruiden, tijm en de garnalen toe en kook het geheel nog maximaal 10 minuten tot de garnalen gaar zijn.
- Roer er de peterselie en lenteui door heen en voeg eventueel nog wat zout en kruiden toe.
- Garneer met de extra peterselie en fijngesneden lenteuitjes.
- Leg op een bord een kommetje warme gekookte rijst en schep de soep over dit bergje rijst heen.
- Serveer met stokbrood en salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten