Pagina's

woensdag 13 februari 2013

Amerikaanse recepten: Mississipi mudcake

Mississippi mudcake is een heerlijk gekke taart uit het Zuiden van de VS. Je kunt het beslag zelf maken of brownie-mix gebruiken. Over de taart worden marshmallows gestrooid, die even worden gebakken en dan worden overgoten met vloeibare chocolade-crème.







Ingrediënten:
- 1 kop gesmolten boter
- 2 kop suiker
- 1/2 kop ongezoete cacao
- 4 grote losgeklopte eieren
- 1 theelepel vanille-extract (of poeder)
- 1/8 theelepel zout
- 1 1/2 kop patentbloem
- 1 1/2 kop grof gehakte geroosterde pecannoten
- 1 zak mini marshmallows
- chocolade creme (chocolate frosting, kijk hiervoor op de video)

Bereiding:
- Klop de gesmolten boter met de suiker, cacao, eieren, vanille en zout in een kom.
- Roer er dan de bloem door en de gehakte pecannoten.
- Schenk het beslag in een bakblik.
- Bak dit in 20-25 minuten gaar op 180 graden.
- Haal de cake uit de oven en spreid hier gelijkmatig de mini marshmallows overheen.
- Zet de cake met de marshmallows terug in de oven en bak dit 5 minuten.
- Giet hierover de chocoladecrème en plaats de cake een paar uur in de koelkast.

Tip: Je kunt de eerste 7 ingredienten ook vervangen door 2 pakken kant en klare mix voor brownies.

Rubriek: Amerikaanse recepten

VIDEO MISSISSIPPI MUD CAKE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten