Pagina's

donderdag 24 januari 2013

Surinaams gestoofd lamsvlees met masala

Lamsvlees is heerlijk als je het klaarmaakt op de Surinaams-Hindoestaanse manier. Het wordt gestoofd met o.a. uien, knoflook, peper en masala.








Ingrediënten:
- 1 kilo lamsvlees
- 1 rode of witte ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 kleine tomaat in stukjes
- halve Surinaamse peper (zonder pitjes als je niet van pittig houdt)
- 1 flinke eetlepel Surinaamse masala
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder (optioneel)
 - zwarte peper naar smaak
- afgestreken eetlepel tomatenpuree
- zout (en eventueel maggiblokjes)
- water
- zonnebloemolie
- optioneel: paar takjes gesneden selderij of verse koriander

Bereiding
- Bak de fijngesneden uien, knoflook en peper in een paar eetlepels hete olie.
- Voeg de tomatenpuree toe als de uien goudgeel zijn.
- Voeg dan het in stukjes gesneden lamsvlees toe en bak dit goed om en om tot het niet meer rauw is.
- Voeg wat zout toe en de stukjes tomaat.
- Doe er dan het komijnpoeder (en eventueel korianderpoeder) bij.
- Daarna voeg je ongeveer 500 ml. water en extra zout toe.
- Laat het gerecht in 1 1/2 tot 2 uur sudderen tot het vlees zacht en gaar is en het vocht is ingekookt.
-Garneer met fijngesneden selderij of verse koriander (optioneel).

Rubriek: vleesgerechten

Eindelijk verschijnen er op Youtube vaker video's over het maken van Surinaamse gerechten, puur, zonder toegevoegde mixen en die niet ter promotie van bedrijven zijn! Dit is een goede video waarin wordt getoond hoe je Surinaams lamsvlees met masala maakt!

Rubriek: Surinaamse recepten

VIDEO SURINAAMS LAMSVLEES MET MASALA



Geen opmerkingen:

Een reactie posten