Pagina's

maandag 17 december 2012

Andijvie met corned beef op zijn Surinaams

Andijvie is heel geschikt op kort te roerbakken. In dit recept wordt de andijvie gecombineerd met corned beef. Dit is een heerlijke combinatie en niet moeilijk te maken. Als je snel een lekker gerecht met groenten wilt maken dan is dit een aanrader!










Ingrediënten:
- 2 kroppen andijvie
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 fijngesneden rode ui
- maggi-of kippenbouillonblokjes naar smaak
- 1/2 fijngesneden tomaat
- mespunt suiker
- mespunt aji-no-moto
- zwarte peper
- stukje Surinaamse peper (met of zonder zaadjes)
- 1 blikje cornedbeef 
- zonnebloemolie

Bereiding:
- Als je geen kant en klare voorgesneden andijvie gebruikt, was dan de andijvie een paar keer goed uit, zodat eventueel zand wordt verwijderd. Snij daarna de andijvie in repen.
- Fruit de gesneden ui, knoflook, suiker en fijngesneden peper in een paar eetlepels hete olie.
- Voeg dan de gesneden tomaat toe met de zwarte peper en de bouillonblokjes en bak dit even door.
- Voeg dan het blikje corned beef toe en prak de corned beef fijn totdat ze helemaal fijn is.
- Bak de corned beef tot alles goed door elkaar gemengd is. 
- Voeg de aji-no-moto toe.
- Op het laatst de gesneden andijvie toevoegen en kort roerbakken. Mocht er teveel vocht vrijkomen, bindt dan de saus met wat allesbinder of met een maizena-papje van wat kookvocht.

Rubriek: Surinaamse recepten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten