Pagina's

donderdag 15 november 2012

Tortilla met aardappel, ui en peterselie

Tortilla is een gerecht dat wordt gemaakt van eieren met aardappels. Het komt oorspronkelijk uit Spanje, maar wordt ook in Marokko gegeten. In dit recept wordt peterselie toegevoegd, maar je kunt er ook paprika of andere groenten aan toevoegen.








Ingredienten:
- een paar grote vastkokende aardappels
- 2 uien
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- zout
- zwarte peper
- 8 eieren

Bereiding:
- Snij de aardappels in plakjes.
- Snij de uien in dunne ronde ringen.
- Kluts de eieren in een kom en doe pas vlak voor het mengen met de aardappels het zout en de peper erbij.
- Verhit 2 grote koekenpannen met een flinke scheut olijfolie.
- Bak de aardappels in de ene pan met wat zout en peper.
- Bak de uien glazig in de andere pan.
- Snij ondertussen de peterselie fijn.
- Als de aardappelen en uien half gaar zijn kan dit bij het eiermengsel, samen met de peterselie.

- Gebruik een grote pan met deksel voor het bakken van de tortilla. Verhit wat olijfolie en schenk de massa in de pan. Laat het eier-aardappelmengsel met het deksel op de pan aan de onderkant gaar worden (minimaal 15 minuten).
-  Zodra de onderkant gaar is, kun je de tortilla keren. Neem hiervoor een groot bord en leg dit op de open pan en keer de tortilla om, zodat deze op het bord komt. Daarna kun je tortilla omgekeerd in de pan terug laten glijden. Laat de onderkant ook gaar en krokant worden.

Dien de tortilla in punten op met vers brood en een frisse salade!

Rubriek: Spaanse recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten