Pagina's

woensdag 7 november 2012

Surinaams eten: Gestoofde groene mango's met peper en masala

Mango's kun je niet alleen als vrucht eten, maar ook verwerken als groenten. Net zoals in Suriname de aardappel als bijgerecht wordt gegeten, kun je ook vruchten verwerken tot bijgerechten. In dit recept worden de groene mango's gestoofd met peper en massala.










 Ingredienten:
- 2-3 groene mango's al naar gelang het aantal personen
- 1 gesneden ui
- 3-4 teentjes knoflook fijngesnipperd of geperst
- 1 Surinaamse peper (hou je niet van heet, neem dan de helft of verwijder de pitjes)
- 1 theelepel suiker
- 1 gesneden tomaat
- 1 theelepel zwarte peper
- kippenbouillonblokje of maggiblokje
- 1 eetlepel Surinaamse massala\
- eventueel een beetje citroensap of een djeruk perut-blad(citroenblad)
- 1 blaadje salam (laurierblad)
- 1 schijfje gemberwortel
- zonnebloemolie
- zout naar smaak
- snufje ajo-ni-moto (niet noodzakelijk)

 Bereiding:
- Je hoeft de mango's niet te schillen. Was ze goed en snij ze daarna ik stukjes
- Verhit de olie tot ze goed heet is en bak dan de gesnipperde ui tot ze gaat geuren. Doe er dan de knoflook en Surinaamse peper bij en daarna de tomaat met de suiker en zwarte peper.
- Voeg het bouillonblokje, het stukje gember, de salamblaadjes en de djeruk perut toe en roer alles goed om.
- Doe er dan de masala bij en daarna de stukjes mango met een klein beetje water.
- Laat het gerecht sudderen tot de mango's zacht zijn en maak het gerecht dan af met de ajo-ni-moto en eventueel extra zout.

Tip:
Je kunt het gerecht ook eenvoudiger maken en de salam, gember en djeruk perut weglaten. Gebruik alleen de massala en voeg dan wat citroensap toe om het gerecht een beetje frisser te maken.

Rubriek: Surinaamse recepten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten