Pagina's

woensdag 24 maart 2010

Wraps met gehakt en red kidney-bonen

Af en toe ook eens een recept uit de wereldkeuken! Het wordt weer lente en de stamppotten maken plaats voor de meer exotische gerechten. Vandaag maken we mexicaanse wraps met een vulling van gehakt, rode kidney-bonen, paprika en tomaten.









Ingredienten
- 8 wraps
- 250 gram gehakt
- blikje rode kidneybonen
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- halve eetlepel korianderpoeder
- theelepeltje komijnpoeder
- 4 verse tomaten
- 1 grote rode paprika
- spaanse peper
- zwarte peper
- olijfolie
- geraspte kaas (verse geraspte parmezaanse kaas is ook lekker)
- bouillonpoeder (turkse winkel) of bouillontabletten
- cajunkruiden
- theelepel suiker
- handvol diepvriesdoperwtjes

Bereiding
- snij de ui in reepjes
- verhit flink wat olijfolie in een hapjespan
- bak de ui in de olijfolie
- bak het gehakt mee tot het mooi rul is. Strooi er bouillonpoeder doorheen of het blokje. Bak daarna de kruiden (koriander, komijn, scherpe paprikapoeder, zwarte peper) en suiker mee. Je kunt er eventueel ook nog een mespuntje gedroogde basilicum en tijm doorheen doen.
- doe in een staafmixer de grove stukken paprika en de knoflook en maal ze even tot een grove massa.

- haal de pitjes uit de spaanse peper als je het niet te heet wilt, snij ze fijn en bak ze mee.
- hou je wel van heet, doe er dan wat extra sambal of spaanse peper doorheen.
- bak de paprika-knoflookpulp mee
- doe de tomaten ook in de staafmixer en maak ze fijn
- bak de tomaten ook mee.
- laat de gehakt/groentenmassa even flink doorbakken tot de saus wat gaat indikken.
- bak dan de doperwtjes mee en doe het uitgelekte blik kidneybonen erbij
- doe er nog een flinke hoeveelheid cajunkruiden doorheen tot je de gewenste smaak hebt en het zout genoeg is.
- laat het nog een kwartiertje stoven tot het een dikke massa is en de tomaten zijn ingebakken.

- Haal de wraps uit de verpakking.
- wrijf een grote ovenschotel in met olijfolie.
- doe in iedere wrap een flinke hoeveelheid van de saus.
- vouw ze dicht en leg ze met de naad naar onderen in de schaal en rangschik ze dicht tegen elkaar aan, want anders passen ze misschien niet.
- strooi er geraspte kaas of parmezaanse kaas overheen.
- doe de ovenschaal eerst even een paar minuten in de magnetron.
- als het heet is, moet de schaal nog even onder de grill om de kaas lekker bruin te maken.

Heerlijk met een salade, maar ook als bijgerecht bij de rijst met een pittige sambal en komkommer.

Rubriek: Wereldrecepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten