Pagina's

donderdag 11 februari 2010

Surinaamse recepten: Javaanse saté van kip

Javaanse saté van kip, heerlijk voor op de barbeque of op de grill! De saté wordt meestal gegeten met een hete saus van ketjap, peper en verse pinda's.









Ingredienten:
- kipfilet naar het aantal personen
- stokjes om te rijgen
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat
- beetje suiker
- zout
- 1/2 theel. ketumbar
- ketjap A
- eventueel mespuntje vetsin
- zwarte peper
- eventueel nog een stukje fijngesneden verse Surinaamse peper

Bereiding:
- snij de kip in mooie kleine stukjes
- doe in een schaal flink wat ketjap A
- schenk hierin de ketjap, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe
- snij de tomaat zeer klein en doe deze ook in de marinade
- suiker, zwarte peper, ketumbar, zout en eventueel vetsin erbij
- goed roeren en dan de blokjes kipfilet erbij en goed omroeren. Laat dit een tijdje staan voordat je gaat rijgen.

Rijgen:
- leg de stokjes van te voren even in koud water, zodat ze niet verbranden op de bbq
- probeer de stukjes kip diagonaal op het stokje te rijgen, zodat je er zo min mogelijk vlees naast het stokje loshangt.
- rooster ze op de barbeque tot ze gaar zijn. Lekker met hete ketjapsaus!

Rubriek: Surinaamse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten